سابدامین چیست؟
به قسمتی از دامنهی اصلی که قبل از نام دامنه نوشته شده و با یک نقطه از آن جدا میشود و به سازماندهی و منظم شدن بهتر سایت کمک میکند،ساب دامین یا زیر دامنه میگویند. مثلا اگر فرض کنیم آدرس example.com آدرس اصلی دامنهی سایت ما باشد و بخواهیم بدون هزینهی اضافی و خرید هاست و دامین جداگانه یک وبلاگ برای سایت ایجاد کنیم از سابدامین به صورت:
Blog.example.com
استفاده میکنیم و به این صورت روی همان دامنهی اصلی یک بلاگ راهاندازی میشود. و یا از سابدامین میتوانیم برای تست نسخهی آزمایشی بخش جدیدی از سایت، کمک بگیریم. مانند:
Test.example.com
مثال دیگر استفاده از سابدامین ایجاد بخشی برای گروه خاصی از کاربران وبسایت خود به نام Guest است. پس سابدامین ما به شکل زیر خواهد شد:
Guest.example.com
سابدامین میتواند در سازماندهی مطالب وبسایت شما بسیار کارآمد باشد. استفاده از دامنههای فرعی روی سئوی اصلی سایت شما تاثیر میگذارد. بنابراین در استفاده از ساب دامینها باید دقت کافی را به کار برد. در مثالهای بالا دیدید که به راحتی میتوان برای بخشهای مختلف زیر دامنه ایجاد کرد. در ادامه میخواهیم ببینیم چطور این کار انجام میشود.
ساخت سابدامین در دایرکت ادمین
وارد پنل دایرکت ادمین شوید. در داشبورد این پنل روی «Subdomain Managment» مانند شکل زیر کلیک کنید.
اگر برای اولین بار که قصد ایجاد ساب دامین را دارید، لیست شما خالی خواهد بود. اما اگر پیش از این زیر دامنهای ایجاد کرده باشید در لیست مربوطه به شما نمایش داده میشود. وقتی وارد پنجره ساب دامین شدید، برای ایجاد یک زیردامنهی جدید روی Add Subdomain مانند تصویر زیر کلیک کنید.
با کلیک روی Add Subdomain پنجرهای باز میشود که از شما میخواهد زیر دامنه مورد نظر خود را وارد کنید. اگر دقت کنید، میبینید که نام دامنه اصلی شما به همراه پسوند آن در جلوی باکس آمده است.
بعد از اینکه نام موردنظر خود را وارد کردید، روی Add Subdomain کلیک کنید و چند ثانیه صبر کنید. تنها پس از چند ثانیه سابدامین شما ساخته میشود و نام آن به لیست اضافه میشود.
همانطور که مشاهده میکنید نام زیر دامنه مورد نظر به لیست اضافه شد. برای ایجاد سابدامینهای جدید میتوانید همین مراحل را تکرار کنید.
نحوهی استفاده از سابدامین
زمانی که شما یک ساب دامین ایجاد میکنید، پوشهای در public_html به نام زیر دامنه شما ایجاد میشود. از این طریق میتوانید فایلهای مختلفی را آپلود کنید که تمام آنها در سابدامین شما به نمایش در میآید. برای این کار بعد از ورود به داشبورد دایرکت ادمین از قسمت System Info & File روی File Manager کلیک کنید.
با کلیک روی مدیریت فایلها وارد پنجرهای میشوید که در آن ساختار بخشهای مختلف به صورت درختی نمایش داده شده است. در این پنجره روی Domains کلیک کنید تا در پنجره باز شده تمام دامنهها را مشاهده کنید.
حالا میتوانید از ساختار درختی سمت چپ روی دامنهی خود کلیک کنید تا تمام پوشههای زیر مجموعهی آن برای شما باز شود.
اگر مسیر را درست طی کرده باشید، تصویری مانند زیر برای شما نمایش داده خواهد شد.
حالا کافیست روی پوشه Public_html کلیک کنید. با کلیک روی این گزینه زیر دامنههای شما به نمایش در میآید.
همانطور که در تصویر هم میبینید، پوشه guest که در مرحله قبل ایجاد کردیم در اینجا قابل دسترسی است. حالا شما میتوانید با آپلود کردن انواع محتواهای گوناگون بخش سابدامین سایت خود را راهاندازی کنید.
پاک کردن سابدامین در دایرکت ادمین
برای پاک کردن سابدامین در دایرکت ادمین، ابتدا وارد داشبورد کنترل پنل شوید. مانند مرحله ایجاد سابدامین که در ابتدای مقاله گفتیم روی Subdomain Managment کلیک کنید. در پنجرهی باز شده تمام زیر دامنههایی که ایجاد کردید به نمایش در آمده است. حالا کافی است با کلیک روی باکس کنار زیر دامنهای که قصد حذفش را دارید؛ آن را انتخاب کنید.
گام بعدی تنها کلیک روی دکمه Delete است. با کلیک روی Delete از شما سوال میشود که آیا از حذف این سابدامین اطمینان دارید. علاوه براین در پایین پنجره از شما پرسیده میشود که آیا مایل به حذف تمام دایرکتوری زیرمجموعه این سابدامین هستید یا نه. اگر مایل به حذف بودید باید تیک کنار این گزینه را فعال کنید.
جمع بندی
امیدواریم که این آموزش برای شما مفید بوده باشد. در این آموزش یاد گرفتید یک ساب دامین از طریق داشبورد دایرکت ادمین ایجاد کنید. آن را مدیریت کرده و سابدامینهایی که ایجاد کردید را پاک کنید. لطفا سوالات، نظرات و تجربیات شخصی خودتان را با ما و سایر کاربران در بخش کامنتها در میان بگذارید. تیم پارسا از پیشنهادات شما استقبال نموده و پاسخ تمام سوالات شما را میدهند. چنانچه این مطلب برای شما مفید بوده است، آن را به سایر دوستان و همکاران خود معرفی کنید.